Kapsamı
Teorik egitimler, uygulama ve tecrübe paylasımı metodolojilerinden
olusacak olan egitim 3 gün sürecektir. Egitimin kapsamı, detaylı
programda da belirtildigi gibi toplam 21 saati kapsayacak olan
asagıdaki konulardan olusacaktır.
Bu içeriklerde:
Gıdanın bilimsel temelleri,
- Etiket okuma ve içerik analizi,
- Katkı maddelerinin tanımı ve etkileri,
- Organik vs konvansiyonel üretim süreçleri,
- Gıda israfı ve sürdürülebilirlik,
- Hijyen, gıda güvenligi ve tüketici hakları,
- Medyanın tüketim davranıslarına etkisi,
- Sosyal medya ve yanlıs bilgi farkındalıgı,
- Tüketicilerin evde yapabilecekleri gıda deneyleri,
- Geleneksel ve kültürel gıdaların önemi,
- Yansıtıcı degerlendirme ve kisisel farkındalık çalısmaları yer
almaktadır.
Bu etkinlik, ögretmenler basta olmak üzere bilinçli tüketici olmak
isteyen bireyler için tasarlanmıstır. Etkinlik sonunda katılımcıların,
bilimsel temelli gıda bilgilerini gündelik yasama entegre etmesi ve
toplumda örnek uygulayıcı bireyler olması beklenmektedir.