Üniversite Öğrencileri İçin TÜBİTAK Projeleri 2209 Farkındalığı kazandırılması: Bu farkındalığın kazandırılmasına yönelik 2 saatlik alanında tecrübeli bir eğitici içerik ve tecrübe paylaşımı gerçekleştirecektir.
Üniversite Öğrencileri İçin TÜBİTAK Projeleri 1812 Farkındalığı kazandırılması: Bu farkındalığın kazandırılması için 1512 desteğinden faydalanmış bir akademisyen girişimci 1 ders saatinde tecrübe ve süreç paylaşımında bulunacaktır. Ayrıca 1812 ile gelen yenilikler de ilgili akademisyen tarafından aktarılacaktır.
TTO hizmetlerinin tanıtılması: Bu farkındalığın oluşturulması için TTO müdürü bir akademisyen 1 ders saatinde TTO tarafından üniversite öğrencilerine sunulan hizmetleri aktaracaktır.
Teknofest Yarışmalarının Farkındalıklarının Artırılması: Bu farkındalığın oluşturulması için süreci deneyimlemiş, yarışmalara ve başvuru sistemlerine hakim bir akademisyen 1 saat içerik paylaşımında bulunacaktır.
KOSGEB desteklerinin gençler tarafından bilinirliğinin güçlendirilmesi: KOSGEB tarafından sunulan girişimcilik fırsatları tecrübeli bir akademisyen 1 saat içerik paylaşımında bulunularak öğrencilere aktarılacaktır.
Üniversitelerde Gönüllülük ve Afet Gönüllülüğü Bilincinin Güçlendirilmesi: Bu farkındalık için gönüllülük çalışmaları yürüten ve kamu yararına çalışan STK’larda üyeliği bulunan bir akademisyen 1 saat içerik ve tecrübe paylaşımı sağlayacaktır.
Gençler için Eurodesk ve AB fırsatlarının Farkındalığının Güçlendirilmesi: Bu farkındalık için Eurodesk kapsamında AB tarafından sunulan gençlik fırsatları uygulamalı olarak öğrencilere tanıtılacaktır. 2 saat sürecek çalışmada Eurodesk irtibat kişisi bir akademisyen yer alacaktır.
Europass Formatında özgeçmiş oluşturma: AB tarafından en çok tercih edilen bu formatın gençler arasında bilinirliğini güçlendirmek ve uygulamalı olarak bu özgeçmiş türünü oluşturmak için çalışılacaktır. 1 ders saati ayrılmıştır. Eurodesk irtibat noktasından bir akademisyen süreçte yer alacaktır.
Üniversite öğrencilerinin dijital yetkinliklerinin geliştirilmesi: 21.yy önemli araçlardan olan ölçme değerlendirme, içerik planlama ve ortak çalışma dijital araçları katılımcılarla uygulamalı olarak denenecektir. 3 ders sürecek çalışmalarda alanında yetkin akademisyenler eğitici olacaktır.
Üniversite öğrencilerine dil gelişimi için alternatif sistemlerin tanıtılması: Dil becerisi geliştirmek için yaygın kullanılan araçlar, öğrenme sistemleri ve faydalı bilgiler alanında yetkin bir akademisyen tarafından 1 ders saatinde aktarılacaktır.
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Projelerinin Tanıtımı: Kariyer merkezi faaliyetlerinde önemli bir rol alan ancak öğrenciler tarafından yeterince iyi bilinmeyen ofis projeleri, kariyer merkezi hizmetlerinde tecrübeli bir akademisyen tarafından 2 ders saatinde aktarılacaktır.
Üniversite öğrencilerine fikri ve sınai mülkiyet farkındalığı kazandırılması: hangi alanda eğitim görüyorsa olsun fikri ve sınai haklarla ilgili temel süreçleri öğrenicilerin bilmesi ve farkındalık kazanması amacıyla oluşturulan bu başlıkta patent, faydalı model, tasarım, marka ve telif hakkı gibi kavramlar aktarılacaktır. Ayrıca bunların taranacağı uygulamalı sistemlerde tanıtılacaktır. 2 saat sürecek eğitim bir patent uzmanı tarafından aktarılacaktır.Üniversite öğrencileri için makale ,tez ve yayın arama becerilerinin güçlendirilmesi: Bu farkındalığa yönelik olarak makale, tez ve diğer bilimsel eser arama araçları tecrübeli bir akademisyen tarafından 1 saat aktarılacaktır.
Küresel Hedeflerin ve Farkındalığın Güçlendirilmesi: BM tarafından üzerinde önemle durulan ve yurtdışındaki gençler için bilinirliği fazla olan bu hedefler ülkemizdeki üniversite öğrencilerinde yeterince bilinmemektedir. Bu hedeflerin tanıtımları, bu hedeflere yönelik bireysel farkındalığın güçlendirilmesine yönelik 1 saat tanıtım ve sürdürülebilirlik konusu tecrübeli bir eğitmen tarafından aktarılacaktır.